Friday, 18 December 2015

Jalan Jalan [Johor-KL-KK-Keningau]

Alhamdulillah...berpeluang jugak CikNa bercuti bersama keluarga terchenta. Kali ni CikNa bercuti ke Kota Kinabalu...hasil tiket murah AirAsia yang ditempah awal tahun lalu..Perjalanan nampak macam jauh sebab CikNa naik flight dari KLIA bukan dari JB...Sebab itulah tajuknya macam panjang tapi tajuk utamanya pegi KK je...heheh.

Baru sampai KL...muka hepi nak naik flight..

Dekat KLIA2..jumpa ex-ofismate...rindu sangatttt...

Sampai KK..dah malam..terus ngapp...hehhe...

Mood tengah baikkk...senyum ehh..

Last day kat KK

Jalan - Jalan kat pasar minggu KK

Rumah Terbalik Ranau

Dairy Farm...ala-ala New Zealand giteww..

Berlatarbelakangkan lembu - lembu yang berbaris tunggu nak perah susu..

Ni plak berlatar belakangkan Gunung Kinabalu...

Last Day...at KK Airport..tunggu flight balik KL



Friday, 14 August 2015

Alya dah merangkak...

Bismillah...

Anak CikNa si Alya dah boleh merangkak dah!!! Lepas sambut besdaynya yang ke 8 bulan...terus dia tunjukkan skill dia yang terbaru ni..dah la baru je boleh mengengsot seminggu sebelum tu..CikNa dan suami dok pikir agaknya si Alya ni lambat lagi kot merangkaknya...maklumlah dari umur 4 bulan mula meniarap...nak masuk 8 bulan baru boleh mengengsot...tengok - tengok dah siap merangkak dah!..Alhamdulillah... Bila balik kampung untuk beraya, suka betul tok mek ngan tok ku dia dengan skill terbaru Alya ni..dah besar dah cucuku yang sorang ini katenya..
Alya dengan skill merangkaknya...

Thursday, 13 August 2015

Alkisah Besdaynya..

Bismillah...
Tanggal 6 Ogos lalu adalah besday Incek Suami CikNa...maka dengan seringkas mungkin, CikNa meraikannya...hanya dengan sepotong kek. Maklumlah besdaynya jatuh pada hari bekerja, so nak buat yang ala-ala hotel tu tak ade la kesempatannya...cuma lepas tiup lilin bagai...CikNa hadiahkan jugak makan malam...sebabnya CikNa tak sempat nak masak...rasa tak sedap pulak kalo tak ade makan - makan sempena besday ni kan...

sambutan harijadi yang serba ringkas adanye...

Wednesday, 12 August 2015

Orang Baru...

Bismillah..

Orang baru yang CikNa maksudkan adalah anak perempuan CikNa yang sudah berumur 8 bulan sekarang ni. Lahir pada 21 November 2014. Cakap pasal anak ni..tambahan pulak anak sulung ni mesti ramai nak tau pengalaman bersalin bagai kan..bak kata orang sharing is caring..mana lah tau boleh jadi panduan bagi bakal - bakal ibu diluar sana tu. Oleh itu Insya Allah CikNa akan usahakan mengarang ceritera yang berlaku sebelum, semasa dan selepas bersalin anak sulung ni ya..tapi bukan sekarang la..di lain entry ya..till then...salam sayang dari CikNa..

wefie yang rare...tengah tersengih julur lidah atau menguap..

wefie yang biasa..mulut tu berat nak senyum..

Tuesday, 11 August 2015

Bermulanya Detik Baru...Makanya...


Bismillah...

Sudah agak lama blog ni bersarang yerr...jeles pulak tengok kengkawan blog lain yang update je sentiasa..Niat dihati tu nak je update tiap-tiap hari (katenye)..tapi biasa la tangan ni asyik malas je nak menaip...Degan permulaan ni..harapnya CikNa (ehh siap ada nama panggilan la pulak..hi.hik) akan update blog ni dengan rajin dan sentiasa...Insya Allah...cukup dulu entry hari ni ya...jumpa lagi.. 
Salam Sayang..

Thursday, 31 October 2013

Keje oh Keje..

As Salam Uols..



I'm probably one of the busiest worker lately...my task just keep growing unknowingly. So do my schedule, but fortunately, my weekend still free and easy. Yay!!..Still a lot to do though..


Thursday, 24 October 2013

Hati Wanita...

As Salam Uols..

Bangkit dari tido, tengok - tengok mata dah bengkak...pikir punya pikir, baru perasan semalam berendam airmata jap. Itu lah wanita macam saya, tiba - tiba sensitip sendiri...huhu. 
                                                                                              kredit: Facebook Izzue Islam

Kepada insan yang bernama lelaki..hayatilah maksud pujangga di atas ya. Sekian.